Du är här
Hem > Alla våra blogginlägg > Hitta rätt storlek på er väggkamin

Hitta rätt storlek på er väggkamin

Idag finns det ett stort utbud av väggmonterade kaminer som drivs på etanol eller ved. Det första valet ni måste göra är att bestämma er för ifall ni vill ha en etanol eller vedspis. Ni kan läsa om skillnaderna och fördelarna här.

Stilig väggkamin

Väggmonterade bioetanolspisar även så kallade väggkamin finns i flera olika storlekar och designer. För att veta vilken storlek som skulle passa in ert rum brukar vi räkna på att 1 liter brännare passar bra in i rum mellan 10-20 kvm, och för varje 10 kvm som rummets yta ökar skall brännarens storlek öka med 1 liter. Vi rekommenderar detta för att kaminen skall se både snygg ut, men samtidigt avge en del värme så den skapar en mysig atmosfär i det rum som den placeras.

Priserna på väggmonterade kaminer är det samma som bilar, ni hittar kaminer för några enstaka tusenlappar och andra för tiotusen kronor eller mer. Skillnaden mellan spisarna brukar för det första vara att en billigare kamin har en mindre brännare än en stor då detta är den dystraste tillsatsen till spisarna. Några av de dyrare spisarna kommer med en fjärrkontroll vilket gör att ni kan tända och släcka spisarna med ett enda tryck likt en TV. Jag tycker själv att detta är väldigt fräckt och ganska roligt.

För att ni väljer en väggmonterad kamin i en lägre prisklass menar inte att den kommer att vara sämre än en som kostar tre till fyra gånger så mycket för samma storlek på brännaren. En annan sak vi tycker att ni skall vara noga med är att försöka hitta en spis som passar bra in ert hem.

Kommentera

Top