Du är här
Hem > Alla våra blogginlägg > Några tips på eldstäder

Några tips på eldstäder

Vi vill rekommendera en hemsida som heter Eldstadsexperten ifall ni är intresserade av skorstensfria kaminer, d.v.s. etanolkaminer. De har ett stort utbud av kaminer till bra priser. De får dessutom in nya produkter varje vecka som den här.

Skorstensfri kamin

Några av fördelarna med en etanolkamin är att de brinner utan lukt och rök, samt att ingen skorsten behövs installera. Eftersom ni inte behöver fixa en skorsten till dessa kaminer slipper ni att ansöka hos kommunen om bygglov för skorsten och kamin. Ni kommer både att spara tid och pengar på att välja en etanolkamin istället för en vedspis.

Några andra fördelar med en etanolkamin är att de tänds direkt och är väldigt enkla att släcka. Ni släcker dem enklast genom att dra för locket som finns på brännaren. Att släcka en kamin som drivs på bioetanol är väldigt enkelt och tar inte mer än några sekunder till skillnad från en braskamin som kan stå och glöda i flera timmar.

Ifall ni väljer att köpa en väggkamin som drivs på bioetanol, så är de inte svårare att installera än en vägg-tv. Och en annan fördel är att ni kan byta plats på kaminen ifall ni skall möblera om i huset eller renovera någon del.

En nackdel med en etanolkamin är att de inte avger lika mycket värme som en vedspis och bör inte användas som en primär värmekälla, utan funkar superbra som en sekundär. Man brukar säga att etanolspisar är en mysfaktor som höjer temperaturen i rummet med några enstaka grader samtidigt som etanolen brinner vackert och stabilt.

Kommentera

Top