Du är här
Hem > Alla våra blogginlägg > När ska man använda en gasolkamin istället för en etanolkamin

När ska man använda en gasolkamin istället för en etanolkamin

En svår fråga att besvara är när ska man använda gasolkamin istället för en etanol. För att kunna ge ut utvecklat svar behöver vi svara på några små följdfrågor.

Vad ska ni använda er kamin till?

Om ert användningsområde är att skapa en trevlig atmosfär någon enstaka gång i veckan och värmen är ingen prioritet är det en självklarhet ska välja en etanolkamin. Dock finns det tillfälligheter då det är svårt att bygga en skorsten vilket en gasolkamin kräver blir tyvärr en etanolkamin enda lösningen. Vi menar inte här att ni får en ful eld med en etanolkamin utan ni får en dyrare kostnad per tillverkad kWh jämfört med en gaskamin. Om ni väljer att installera en gasolkamin inomhus får ni en lägre driftkostnad, d.v.s. en billigare kostnad per kWh, men installationskostnaden är bra mycket större än för en etanolkamin av samma storlek. Är ni dock intresserade av utomhuskaminer rekommenderar vi nästan vid alla tillfällen en gaskamin istället för en etanol pågrund av den lägre driftkostnaden. En annan fördel med gasolkamin är att de klarar av att brinna under en mycket längre tid.

Här hittar ni några snygga etanolkaminer, letar ni efter gasolkaminer kolla här istället.

Kaminer för utomhusrum / terasser

Letar ni efter en kamin till er terass eller en inglasad altan går det att använda sig av både gasol och gas. Vid använding av gasolkamin är det viktigt att ni släpper in lite luft till er inglassade altan för att få en bra ventliring. I denna situation rekommenderar vi i de flesta fall gasolkaminer istället för etanol pågrund av deras lägre kostnad per kWh. Ska man dock använda spisen lite mer sällan fungerar det bra med en etanolkamin, men användningsområdet blir inte helt begränsat med en etanolkamin utan ni kan använda den i ert hus, eller lägenhet också. Gasolkaminen blir mer permannent placerad på er terass eller altan eftersom ni inte har möjlighet att ta in den i lägenheten eller huset utan att installera en skorsten.

Har ni några fler frågor om våra kaminer är det bara att höra av sig.

 

 

Kommentera

Top