Du är här
Hem > Alla våra blogginlägg > Skillnad i pris mellan en braskamin och en etanolkamin

Skillnad i pris mellan en braskamin och en etanolkamin

I denna korta och intressanta artikel om braskaminer kontra etanolkaminer kommer vi inte diskutera utgångspriset där vi vet om att etanolkaminer är bra mycket billigare att installera.

Som ni redan vet behöver en etanolkamin ingen skorsten, inga tillstånd samt bara en enkel montering.

För att uppnå en effekt på 1 kWh med en braskamin ligger kostnaden mellan 0.23 kr till 1.78 kr beroende på vart ni köp veden, eller hur ni köper den. För en etanolkamin ligger priset betydligt högre för 1 kWh då den kostar 4,66 kr med ett pris på spisbränsle på 40 kr liter. Med ett pris på 30 kr litern blir priser för 1 kWh för en etanolkamin 3.5 kr.

Som ni själva ser spelar det stor roll var ni har köpt ert bränsle till er etanolkamin, samt var veden har köpts någon stans.

För att göra uträkningarna mer intressanta kan man räkna på hur många timmar en etanolspis skall vara aktiv för att gå jämt ut med installation av skorsten, köp av braskamin osv. Självklart spelar priset på etanolkamin stor roll, men fördelarna som finns är att de är enkla att installera, brinner utan lukt och rök. Ni kan tända de på några enstaka sekunder, samt släcka dem lika snabbt till skillnad från en klassisk öppen spis.

ifall ni är intresserade av etanolkamin kan ni besöka Eldstadsexperten

 

Kommentera

Top