Du är här
Hem > Alla våra blogginlägg > Övriga inlägg > Skogsbolaget Nissakäll ett nytt litet företag med fokus på julgranar och ved.

Skogsbolaget Nissakäll ett nytt litet företag med fokus på julgranar och ved.

Om ni bor kring Helsingborg och är intresserade av att prenumerera på ved i 40-liters säckar som körs hem för bara 59 kr säcken inklusive leverans ska ni ta en titt på Skogsbolaget Nissakäll. Ett nytt litet företag som kommer att arbeta med julgranar, flis, björk och blandved. Företaget är idag i sin uppstart och precis planterat sina första julgranar av sorten kungsgran och rödgran. Varje år kommer Nissakäll att plantera cirka 2500 kungsgranar och 500 rödgranar. Utöver plantering av julgranar kommer företaget också att arbeta med ved.

Alla träd som behövs fällas för att kunna plantera julgranar kommer att bli avverkade till ved. All ved packas i 40-liters säckar och torkas sen inomhus för att inneha en fukthalt under 20%. Ved som har en fukthalt över 20% tenderar att avge mycket rök och kan vara svår att tända. All vår ved har en fukthalt under 20% och är enkel att tända och skapar den här trevliga stämningen som ni har letat efter.

Vill ni veta mer om Skogsbolaget Nissakäll kan ni besöka dem på sin hemsida. https://nissakall.se

Kommentera

Top