Du är här
Hem > Alla våra blogginlägg > Trevliga eldstäder utan skorsten

Trevliga eldstäder utan skorsten

Ifall ni letar efter en eldstad som ni inte behöver installera en skorsten till som ger samma mysfaktor bör ni överväga en etanolspis. Det har blivit allt mer populärare att ha en eldstad i sitt hem, och det finns alltid två sidor av ett mynt. Ni har möjlighet att installera en klassisk braskamin, vilket kommer att kosta en hel del pengar men även planering. Annars kan ni välja det billigare alternativet som är en etanolspis. En etanolspis brinner utan lukt, rök och sot.

Skillnaden i pris på en vanlig braskamin beror på vilken modell ni väljer och detsamma gäller för en etanolspis. Några snygga eldstäder som passar bra in i de flesta hem hittar ni här. Priserna på en eldstad utan skorsten brukar ligga inom 1000 kr till 15000 kr beroende på vilken storlek och design ni skall ha. Det som brukar kosta mycket hos en etanolspis är vilken storlek ni skall ha på er brännare.

Som vanliga kaminer finns dessa moderna spisar som brinner utan lukt, rök och sot i flera olika designer. De kan delas in i tre huvudklasser.

  • Fristående etanolspisar är spisar som står på golvet eller på mindre upphöjda föremål. Dessa spisar finns i både liten och stor storlek.
  • Bordsplacerade etanolspisar är vanligtvis spisar som inte är längre än 50 cm, det kanske låter stort men det är inte mycket större än två stycken A4-papper.
  • Väggmonterade etanolspisar finns i över 100 olika designer, och fler nya modeller kommer ut på marknaden varje år så varför inte skaffa en fräck eldstad som ni kan placera på en snygg vägg i ert vardagsrum.
  • Brännare även kallas bioetanolbrännare används i gamla öppna spisar som man inte vill renovera utan placerar istället en brännare här som brinner lukt och rökfritt.

Ni är varmt välkomna att besöka Eldstadsexperten ifall ni vill få klarare bild på några eldstäder.

Kommentera

Top